https://www.facebook.com/groups/213855202020976/permalink/626724000734092/
αρνάκι γάλακτος α λα κατσιατόρα
τυπική συνταγή του Lagio της Ιταλίας, εύκολη και γρήγορη
υλικά1 κιλό αρνάκι γάλακτος σε κομμάτια50 ml λευκό ξύδι (ή λεμόνι)2-3 κουταλιές της σούπας λάδι ή λίποςμισό κεφάλι σκόρδο2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο2 φύλλα φασκόμηλοαλάτι, πιπέρι
σωτάρουμε σε βαθύ τηγάνι 2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο στο λίπος μέχρι να ροδίσουν, τις βγάζουμε και σωτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού από όλες τις πλευρές
σβήνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και το χυμό του λεμονιού (ή το ξύδι) (ξύνουμε ό,τι γλάσσο έχει κολλήσει για να διαλυθεί στο υγρό), προσθέτουμε τις υπόλοιπες σκελίδες χωρίς να τις καθαρίσουμε (για να μη διαλυθούν)προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά
τα υγρά δεν πρέπει να τελειώσουν πριν τα 45 λεπτά (ελέγχουμε αν δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα εξατμίζονται)
όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε
τα ελάχιστα υγρά που έχουν μείνει είναι ένα πολύ ωραίο γλάσσο που πρέπει να πάει παντού
σερβίρουμε όσο είναι ζεστό
τη συνταγή την εμπνεύστηκα από εδώ:
http://www.cookaround.com/cucina-regionale/lazio/secondi-piatti/abbacchio-alla-cacciatora
No comments:
Post a Comment